Kereső

Back
2012-12-11

Sikeresen zárták a Gas Gas versenyzői a 2012-es ISDE bajnokságot

Iván Cervantes scratch pontozás szerint a nyolcadik, az E2 osztályban az ötödik helyet szerezte meg. A Club Trophy kategóriában Jordi Figueras biztosította a spanyol győzelmet, míg a nőknél Ludivine Puy dominált. A Junior kategóriában a brit Danny McCanney végzett a második helyen.

 

Sikeresen zárták ma a Gas Gas versenyzői a Németországban megrendezésre kerülő 87. Hatnapos Nemzetközi Enduro Bajnokság (International Six Days of Enduro, ISDE) utolsó napját. A verseny hat napját néhány nehézséget okozó, különleges feladat jellemezte, amely azonban a Gas Gas motorkerékpárjaival versenyzők számára nem jelentett akadályt. Ahogy a szakaszok egyre nehezebbé váltak, Iván Cervantes teljesítménye javult. A verseny második napján, Cristobal Guerrero sérülését követően Cervantes vette át a spanyol csapat vezetését. Az összes résztvevő számára a harmadik és a negyedik nap volt a legkeményebb, a nehéz pálya és az időjárási körülmények miatt. A cambrilsi versenyző ekkor húzta elő legjobb teljesítményét, és a pódiumért küzdő ausztrál versenyzőkkel harcolva rendszeresen bekerült az első tízbe. Spanyolország végül hatodikként végzett, miután frenetikus küzdelmet folytatott az Egyesült Államokkal és Finnországgal a negyedik helyért. Az ISDE bajnokságot elejétől a végéig a francia csapat dominanciája jellemezte. Az összetettben nyolcadik, az E2 osztályban pedig ötödik helyezésével Iván Cervantes lett a legeredményesebb spanyol versenyző,   Sebastien Guillaume a 27. helyen zárt.

 

A Trophy Club kategóriában Jordi Figueras volt a németországi hatnapos enduro bajnokság egyik főszereplője. Gas Gas EC 300 R motorkerékpárjával a katalán versenyző a kategóriában a másodikként végzett, és Kirian Mirabet, valamint az első helyet megszerző Juan Pérez mellett nagyban hozzájárult a spanyol csapat győzelméhez.

 

A hat nap során a nagy-britanniai csapat legkiválóbb tagja Danny McCanney volt. Annak ellenére, hogy a csapat csak a Junior verseny első helyét tűzte ki célul, végül Franciaország mögött az összetett második helyet is megszerezte. A Man-szigeti versenyző a megmérettetés első felében a „nagyok” között szerepelt, és kategóriájában csak az új bajnok, Mathias Bellino ért el nála jobb eredményt.

 

A hölgyek versenye Ludivine Puy-ról szólt. A francia Gas Gas versenyző számára az első két nap elegendő volt ahhoz, hogy jelentős előnyre tegyen szert fő riválisaival szemben. A 25 perccel az őt követő versenyző előtt célba érő 'Lulu' elsöprő győzelmet tudhat magáénak, és hamarosan az ISDE bajnokságtól távol maradó Laia Sanz társaságában versenyez majd a női Enduro világbajnoki címért. A szintén Gas Gas versenyző Laia Sanz ezen a hétvégén a Női Triál Világbajnokság utolsó versenyén, valamint a Trial des Nations női versenyén vett részt, ahol kettős győzelmet aratott. A Női Enduro Világbajnokság mindkét résztvevője Franciaországban talákozik majd október 20-21-én.