Kereső

Back
2013-02-12

Rodrig Thain, a Gas Gas új versenyzője

A Gas Gas frissen szerződtetett versenyzője ezen a hétvégén mutatkozik be a barcelonai Super Enduro megmérettetésen.

 

Rodrig Thain (Arras, 1978) érkezésével új ember áll a  Gas Gas enduro csapatának élére. Az Enduro 1 világbajnokság jelenlegi második helyezettje ezen a hétvégén a barcelonai Palau Sant Jordi arénában megrendezésre kerülő Super Enduro versenyen debütál a Gas Gas csapat színeiben.

 

A francia versenyző a február 16-17-i Bassella Race megmérettetésen is részt vesz, ahol további lehetősége lesz arra, hogy finomra hangolja Gas Gas EC 300 R motorkerékpárját, amellyel nekivág a szezonnak. Az év fő kihívásai Rodrig számára az enduro világbajnokság és a francia bajnokság lesznek, ahol a katalán márka versenyzőjeként áll majd rajthoz.

 

Rodrig hosszú pályafutása 1996-ban, a Motocross Európa-bajnokságon való részvételével kezdődött. 2000-ben a Prince Supercross Bercy, 2001-en pedig az AMA Supercross West Coast versenyeken indult. Némi kihagyás után 2006-ban az SX sorozatban tűnt fel Németországban, majd négy alkalommal szerzett második és negyedik helyezést az ISDE versenyen.

 

Rodrig Thain a 2013-as enduro világbajnokságon induló versenyzői keret utolsó tagja, Jose Luis Martinez (E2), Laia Sanz (EW), valamint a Bajnokok Iskolájának fiatal versenyzői, Danny McCanney (EJ), Diego “Toro” Rojas (EJ) és Esteban Lanz (EY) mellett.

 

Rodrig Thain versenyző, és a Gas Gas ügyvezető igazgatója, Ramon Puente.