Kereső

Back
2013-04-11

A GasGas hivatalos csapata a világbajnokság chilei első fordulójára készül

Chile és Argentína nyitja az új szezont, amelyben a Gas Gas hivatalos csapatának versenyzői többféle kategóriában számítanak fontos győzelmek megszerzésére.

 

A verseny két napját egy 'SuperTest' elnevezésű megmérettetés vezeti be, amely helyi idő szerint pénteken este 7:00 órakor kerül megrendezésre. Az esemény helyszíne az Andok lábainál fekvő Maule régió, ezen belül Talca városa, amely 253 km-re délre fekszik a fővárostól, Santiago de Chile-től.

 

A kétnapos verseny programja a következőképpen alakul. Minden versenyzőnek 3 kört kell teljesítenie a pályán, amelyen több speciál szakasz is helyet kapott: Cross Teszt, Enduro Teszt és Extrém Teszt. Az első versenyző reggel 9:00-kor indul. Chile és Spanyolország között az időeltolódás 5 óra.

 

Pénteken reggel a csapattagok elkezdték a verseny részét képező mért- és speciális szakaszokkal való ismerkedést. Rodrig Thain, aki az előző szezonban második helyen zárta a világbajnokságot az Enduro 1 kategóriában, idén Enduro 3-ban áll rajthoz Gas Gas EC 300 R motorkerékpárjával. Fontos változás lesz ez az arrasi versenyző számára, aki szelepes motorját egy kétüteműre cserélve fog versenyezni a legfelső kategóriában.

 

McCanney, a Junior kategória favoritja

A fiatal brit versenyző, Danny McCanney, aki az elmúlt hétvégén megszerezte a SuperEnduro Junior világbajnoki címet, komoly esélyes arra, hogy az ifjoncok számára fenntartott  kategóriában az enduro világbajnokságon is győzedelmeskedjen. Nem lesz könnyű dolga, hiszen a fedettpályás versenyekkel ellentétben itt a riválisok száma nagyobb, és bármikor történhet meglepetés. Az EC 300 R kormányánál rajthoz álló McCanney nem az egyetlen versenyző a sikeres Gas Gas 'Bajnokok Iskolája' programból, hiszen a chilei Diego Rojas és Esteban Lanz is megméretteti magát, szintén a Junior osztályban. Lanz a kategória egyik  alosztályában, az Enduro Youth csoportban versenyez majd EC 125 R motorkerékpárjával. A guatemalai Oscar Bethancourt, az Oriol Pons által irányított versenyzői keret másik tagja is jelen lesz a nyitóeseményen, de tervei szerint nem vesz majd részt a világbajnokság összes fordulóján.

 

A 2013-as enduro világbajnokság menetrendje


március 16-17. Chile - Talca
március 23-24. Argentína - San Juan
május 11-12. Spanyolország - Puerto Lumbreras
május 18-19. Portugália - Torres Vedras
június 15-16. Románia - Buzau
június 22-23. Görögország - Kastoria

szeptember 7-8. Franciaország - St.Flour