Kereső

Back
2018-06-21

ENDUROCROSS BAJNOKSÁG – VESZPRÉMVARSÁNY – 2018.06.10.

Szatyina Gábor ismét remekelt

 

A Husqvarna-Maurer Endurocross Bajnokság 4. fordulójának Veszprémvarsány adott helyet, ahol Szatyina Gábor egy újabb kategóriagyőzelemmel és egy abszolút 2. helyezéssel lett gazdagabb.

Az égieknek és a szervezőknek köszönhetően tökéletes körülmények között versenyezhettek a pilóták Veszprémvarsányban.

 

Szatyina Gábor beszámolója:

„A szombati esőnek köszönhetően egy jól előkészített pályán kezdhettük a versenyt, mindjárt a harmadik helyen sikerült eljönnöm a rajtnál, Szekeres Zsolt és Firtosvári Gábor mögött. Az első kör végére negyedikként érkeztem az extrém akadályhoz, ahol a Kayaba futóművemnek köszönhetően a második helyet megszereztem és ezt a pozíciót a végéig meg tudtam tartani. 1 óra 20 perc környékén Zsigovics Norbi felzárkózott rám, de az utolsó körben valamilyen oknál fogva ki kellett állnia a versenyből. Ennek ellenére az utolsó pár kör izgalmas volt, mert sietni kellett és a lekörözöttek az erdőben kissé feltartottak, így nehéz volt kiegyensúlyozott tempót motorozni, de a 2018-as GasGas EC új króm-molibdén vázának köszönhetően sokkal stabilabb és kezelhetőbb volt a motorom a kanyarokban. Hála a GasGasom egyenletes nyomatékleadásának kevésbé fáradtam el a verseny végére. Köszönet a Gerecse Motornak és a Gas Gas Hungarynak!”

Az Endurocross Abszolút Kupa sorozatban jelenleg Firtosvári Gábor vezet 102 ponttal, mögötte nem sokkal lemaradva a 2. helyen Szatyina Gábor 86 ponttal. A 3. helyen pedig Holló Bence áll 78 pontjával. A srácok előtt még 3 forduló van ebben a szezonban, a következő Tokodon lesz, szeptember 15-én.