Kereső

Back
2018-07-03

Vérbeli versenyszöcske terepre: Gas Gas EC300 teszt

A Gas Gas azt ígéri, hogy a legújabb endurója már gyári állapotában is megérett a kőkemény versenyekre. Kipróbáltuk, hiszünk nekik!

Mond neked valamit a Gas Gas név? Ha rendszeres olvasója vagy az Onroad.hu-nak, akkor bizonyára ismerősen cseng, hiszen számos alkalommal írtunk már a motorjaikról. Az elmúlt években komoly pénzügyi nehézségekkel küzdöttek, ennek ellenére az idei évre szinte teljesen megújult a palettájuk. Több mint harminc éve kínálnak nagyon komoly sporteszközöket a terepmotorozás szerelmeseinek.

Mind a triál, mind pedig az enduró szakágakban számos győzelmet arattak a gépeikkel – mindig is kíváncsi voltam, hogy tényleg olyan jók-e, mint amilyennek mondják őket. Végre eljött ez az idő is és a hazai forgalmazónak hála kipróbálhattam az egyik legkelendőbb endurójukat, a Gas Gas EC300-ast.

 

Újjászületés

 

A 2018-as modellévre szinte teljesen átalakult a spanyol gyártó szöcskéje. A laikus szemlélőnek persze mindez fel sem tűnik, de aki egy kicsit is érdeklődik a terepmotorok iránt, az nagyra fogja értékelni a Gas Gas fejlesztőmérnökeinek az újításait. Lássuk hát szépen sorjában, miben más ez a motor, mint az eddigiek! Kezdjük az üléspozícióval. Az eddigieknél keskenyebb, ámde kényelmesebb nyergen elhelyezkedve egyből otthonos érzést nyújt a gép. Az ülés újfajta csúszásgátló bevonatot kapott, amelynek köszönhetően könnyedén megőrizhetjük a manőverek sikeres kivitelezéséhez szükséges pozíciónkat.

A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok az onroad.hu-n.