Kereső

Back
2019-03-12

A GasGas újra dobogón Marseille-ben

Jeroni Fajardo a dobogó második helyére állhatott az X-Trial Világbajnokság utolsó előtti köre után.

Ahogy Granadában Jaime Busto-nak kellett foggal-körömmel harcolni az utolsó percig a győzelemért, úgy Marseille-ben Jeroni Fajardo-n volt a sor. A Palais Des Sports-ban nyújtott nagyszerű teljesítménye - ami kétségkívül a 2019-es X-Trial Világbajnokság eddig látott legigényesebb eseménye volt - visszajuttatta a GasGas-t a dobogóra.

Busto és Fajardo a második kör után az ötödik és a hatodik helyen állt, majd egy intenzív befejező rész után Fajardo a dobogó második helyére hozta be a GasGas TrialGP 300-at. Ez az eredmény a negyedik helyre juttatta összetettben a gironai versenyzőt, mindössze 3 ponttal lemaradva csapattársától Jaime Busto-tól, aki hatodik helyével harmadik a tabellán.

Andorra la Vella ad majd otthont az X-Trial Világbajnokság utolsó helyszínének április 27-én.


 

MARC COLOMER (a GasGas Triál csapatának menedzsere)

 

„Ma sikerült visszakerülnünk a dobogó második fokára, ahogy Granadában is. A Bilbaoban megrendezett verseny után azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy bejussunk a döntőbe és szerezzünk egy győzelmet. Az első felét sikeresen teljesítettük Granadában Jaime-val és Marseille-ben Jeroni-val, most pedig lehetőségünk van megszerezni a győzelmet is, ahogy Jaime-nek is sikerült tavaly. Andorrában küzdeni fogunk érte, hogy meg tudjuk szerezni a bajnokság harmadik helyét.”

 

JERONI FAJARDO

 

„Nagyon különleges triál verseny volt, melynek sok részén a szint messze magasabb volt az eddigieknél. Az első kör sok problémát okozott, de elhatároztam, hogy mindent megteszek, és egy nagyon nehéz kör után sikerült az első helyen beérkeznem és bejutnom a döntőbe. Ez egy nagyon fontos eredmény, ez a második hely visszahoz minket a bajnokság élmezőnyébe az utolsó, andorrai verseny előtt.”

 

JAIME BUSTO

 

„A mai egy különös verseny volt mindannyiunk számára. Az az igazság, hogy a dolgok nem úgy alakultak, mint ahogy szerettük volna. Az első körben elkövettem néhány hibát, de sikerült az ötödik helyen végeznünk, a második körben viszont sok nehéz rész volt és nehezen tudtam koncentrálni. Szeretnék gratulálni csapattársamnak, Jeroni Fajardo-nak a mai dobogós helyezéséhez. Remekül teljesítette a második kört és megérdemelte a sikert. Most készülnünk kell a bajnokság utolsó versenyére Andorrában, ahol a győzelemért fogunk küzdeni.”

 

2019 X-TRIAL MARSEILLE - EREDMÉNYEK

1. Toni Bou Montesa 14 pont
2. Jeroni Fajardo GasGas 30 pont
3. Adam Raga TRRS 7 pont
4. Miquel Gelabert Sherco 11 pont
5. Benoit Bincaz Beta 21 pont
6. Jaime Busto GasGas 23 pont
7. Alexandre Ferrer Sherco 22 pont
8. Luca Petrella Beta 25 pont
9. Téo Colairo GasGas 25 pont

 

2019 X-TRIAL ÖSSZETETT ÁLLÁS

1. Toni Bou Montesa 95 pont
2. Adam Raga TRRS 74 pont
3. Jaime Busto GasGas 49 pont
4. Jeroni Fajardo GasGas 46 pont
5. Benoit Bincaz Beta 39 pont
6. Miquel Gelabert Sherco 23 pont
7. Jorge Casales Vertigo 6 pont
8. Gabriel Marcelli Montesa 6 pont
9. Takahisa Fujinami Montesa 6 pont
10. Luca Pretrella Beta 5 pont