Kereső

Back
2019-04-17

Jaime Busto és a GasGas a dobogó tetején (X-Trial of Nations – Vendée, Franciaország)

A fiatal GasGas versenyző megnyerte a spanyol csapattal az X-Trial of Nations elnevezésű versenyt Vendée-ben, Franciaországban.

Két évvel azután, hogy megnyerte első világbajnoki címét Nagy-Britanniában, a hivatalos GasGas Trial Factory csapat versenyzője megismételte győzelmét a spanyol nemzeti csapattal.

 

A Jaime Busto-ból - aki az új GasGas TrialGP 300-zal versenyzett – és Toni Bou-ból álló spanyol csapat az első 2 kört büntetés nélkül tudta befejezni, így fölényesen verte a házigazda francia csapatot a nemzetközi versenyen. Busto, 5 pontjával a legeredményesebb versenyző lett az X-Trial of Nations 2019-es fordulóján.

 

A GasGas kétszer is dobogóra állhatott Vendée-ben, ugyanis a GasGas angol versenyzője, Jack Price a harmadik helyezést szerezte meg a nagy-britanniai csapattal. Häkon Pedersen ötödik lett norvég színekben.

 

Az X-Trial of Nations után a GasGas Trial Factory csapata az április 27-ei andorrai eseményre készül, ahol Jaime Busto és Jeroni Fajardo fog küzdeni a dobogós helyekért a 2019-es X-Trial Világbajnokság befejező és mindent eldöntő versenyén.

 

JAIME BUSTO

„Fantasztikusan sikerült ez az X-Trial of Nations, jól kezeltük a nyomást és az első két kört büntetés nélkül fejeztük be, ami sok önbizalmat adott. Az utolsó kör is jól sikerült és kényelmes előnnyel tudtunk nyerni. Úgy gondolom, hogy Toni [Bou] és én jó csapatot alkottunk, nagyon örülök, hogy újra nyerni tudtam.”

 

2019 FIM X-TRIAL OF NATIONS – EREDMÉNYEK

 

ORSZÁG

VERSENYZŐ

MOTOR

PONT


1. SPANYOLORSZÁG


Jaime Busto
Toni Bou


GasGas          
Montesa

 

12


2. FRANCIAORSZÁG


Benoit Bincaz
Alexandre Ferrer


Beta
Sherco

 

34


3. NAGY-BRITANNIA                     


Jack Price
Toby Martyn


GasGas
Beta

 

13


4. OLASZORSZÁG


Matteo Grattarola                    
Luca Petrella


Montesa
Beta

 

16


5. NORVÉGIA


Häkon Pedersen
Sondre Haga


GasGas
TRRS

 

41