Kereső

Back
2012-12-11

Jordi Figueras nyerte az EnduRoc 2012 versenyt

Ezen a hétvégén tartották Súria (Barcelona) városában a harmadik EnduRoc versenyt, amely Jordi Figueras győzelmével ért véget.

 

A Gas Gas versenyző 274 résztevő közül bizonyult a legjobbnak a mára már hagyománnyá vált enduro versenyen. Gas Gas EC 300 R 2T motorkerékpárjával Figueras lett az összesen 37 kilométer hosszú pálya abszolút bajnoka, olyan versenyzőket megelőzve, mint Dani Gibert és a dakaros Gerard Farrés.

 

Jordi Figueras szombaton az ötödik leggyorsabb időt érte el, majd a vasárnapi versenyen több pozíciót előrelépett, és azután nem akadt legyőzőre. A 2010-es bajnok és Superpole nyertes Oriol Mena műszaki problémák miatt időt veszített, miközben az új 2013 Gas Gas teljesítménye lehetővé tette Figueras számára, hogy ezen a minden enduro rajongó számára különleges napon fontos győzelmet arathasson. Figueras nem az egyedüli Gas Gas versenyző volt, aki kiválóskodott a katalán eseményen. Az E1 osztály győztese, Xavi Subirana az összesített nyolcadik hellyel bizonyította tehetségét, a gironai csapat így nagyszerű hétvégét zárt.

 

JORDI FIGUERAS

 

„Nagyon fontos volt számunkra, hogy megnyerjük ezt a versenyt. Az elejétől kezdve minden remekül ment, és feljebb tudtam lépni az ötödik pozícióból. Az utolsó körben még odaléptem egy kicsit, hogy biztos legyen a győzelem, mert tudtam, hogy Gerard Farres keményen jön mögöttem. Nagyon örülök, hogy a 2013-as Gas Gas motor sikerrel mutatkozott be, és győzelemmel zártam a szezont.”

 

XAVI SUBIRANA

 

„Nagyon élvezetes verseny volt! Az igazat megvallva, a körülmények miatt a pálya nagyon technikás, gyors és kimerítő volt. Fontos volt a jó start, és mivel a motor is tökéletesen működött, sikerült jó eredményt elérni. Köszönetet szeretnék mondani a csapat összes tagjának, az egész szervezetnek, és gratulálok Jordi Figueras-nak a győzelemhez.”