Kereső

Back
2013-02-16

McCanney két győzelmével vezeti a Superenduro világbajnokságot

14. BARCELONA INDOOR ENDURO

 

A brit Danny McCanney Gas Gas EC 300 2T motorkerékpárjával elsöprő győzelmet aratott a SuperEnduro junior osztályában, és eddig összegyűjtött 40 pontjával vezeti a bajnokságot. A verseny első szakaszát kényelmesen nyerte, a második szakaszban pedig négy kör elég volt számára ahhoz, hogy megszerezze a vezetést. Két győzelmével ő áll a bajnokság élén az utolsó, március 9-én Franciaországban megrendezésre kerülő forduló előtt. A junior kategóriában új hivatalos versenyzőként bemutatkozó chilei Esteban Lanz és Diego "Toro" Rojas a jól megérdemelt 9., illetve 10. pozícióban végzett.

 

 

Danny McCanney versenyzés közben a Barcelona Indoor Enduro futamon.

 

Rodrig Thain, a Gas Gas versenyzői keretének legújabb tagja, miután megegyezésre jutott korábbi csapatával, a 10. pozícióban fejezte be a 2013-as enduro világbajnokságot, és kellemes benyomásokkal távozott legelső hivatalos versenyéről a GasGas márkával. A királykategóriában versenyző Thain a három döntő egyike során néhány kör erejéig még vezető pozíciót is magáénak tudhatott. A francia versenyzőnek – annak ellenére, hogy még csak most ismerkedik új motorkerékpárjával – briliáns pillanatai is voltak az EC 300 R kormányánál, és a verseny teljes időtartama alatt a top tízben tartotta magát.

 

 

Rodrig Thain edzés közben Gas Gas motorkerékpárjával a Barcelona Indoor Enduro futamon.

 

A több, mint tízezer néző előtt lezajlott 14. World SuperEnduro bajnokságot Blazusiak nyerte, Knight és a spanyol Gomez előtt. A pálya tervezéséért a hétszeres spanyol enduro bajnok Carlos Mas és Jordi Castells, az RPM Racing sportigazgatója felelt.

 

Érdemes végezetül megemlíteni az amatőr versenyzők külön kategóriáját, a SoloMoto Offroad Kihívást, ahol Xavi Subirana okozott meglepetést az összes résztvevő számára azzal, hogy az elejétől a végéig vezette a kvalifikációs futamokat. Egy, a döntőben történt bukás azonban visszavetette a harmadik helyre, annak ellenére, hogy a verseny nagy részében vezető pozícióban volt.

 

DANNY MCCANNEY

 

"A fordított sorrend miatt az utolsó pozícióból indultam, és rögtön az elején felvettem a ritmust, aztán a második körben sikerült átvennem a vezetést. Semmi sem akadályozott meg abban, hogy probléma nélkül versenyezzek. Nagyon örülök, hogy megnyertem a Gas Gas csapattal a BCN-t.

 

RODRIG THAIN

 

Az első körben nem mertem semmit sem kockáztatni. Az volt a célom, hogy megismerkedjek a motorral, és ezt kétségtelenül sikerült is elérnem.