Kereső

Back
2013-02-16

Adam Raga újra a Barcelona Indoor Trial dobogóján

36. BARCELONA INDOOR TRIAL

 

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a 36. Barcelona Indoor Trial és a World X-Trial második fordulója, amelyet a Gas Gas versenyzője, Adam Raga a második legjobb eredménnyel zárt – csak Toni Bou bizonyult nála jobbnak. Raga, a Barcelona Indoor Trial ötszörös bajnoka, összesen 21 ponttal teljesítette az ötzónás pályát.

 

 

 

Adam Raga demonstrálja képességeit a Barcelona Indoor Trial versenyen.

 

Sheffieldi hetedik helyezése után a Palau Sant Jordi aréna biztosította a helyszínt az ulldeconai versenyző számára, hogy a japán Takahisa Fujinamit megelőzve, második helyezésével újra felélessze világbajnoki esélyeit. Raga, akinek jelenleg 18 pontja van a fedettpályás triál világbajnokságban, a verseny első részében kemény csatát vívott fő ellenfelével, Toni Bou-val, és mindent beleadva megtartotta lehetőségét a győzelemre, egészen az utolsó előtti zónáig.

 

Az enduro pálya tervezése Carlos Mas és Jordi Castells nevéhez fűződik, a triál terület  viszont Francesc Tarrés munkája volt, aki nem más, mint a hétszeres világbajnok Jordi Tarrés testvére. A pálya ebben az évben egy különösen nehéz ötödik zónát foglalt magába, amely nagyban hozzásegítette Ragát a dobogós helyezéshez.

 

ADAM RAGA

 

"Az utolsó két zónáig keményen nyomtam, de ott már elbuktam, ami sajnálatos, mert Toni nagyon közel volt hozzám, és ha ott magam mögött tudom tartani, akkor biztosan megelőztem volna. A sheffieldi rossz kezdés után ez a jó eredmény erőt ad nekem ahhoz, hogy a világbajnokság végéig folytassam a harcot."