Kereső

Back
2013-02-21

Rodrig Thain első dobogós helyezése a Gas Gas csapattal – Bassella Race

Balra a dobogón a francia Gas Gas versenyző, Rodrig Thain.

 

A Bassella Race leginkább említésre méltó résztvevője Rodrig Thain volt. A frissen szerződtetett Gas Gas csapattag részéről, aki remekül mutatkozott be az elmúlt hétvégén a barcelonai fedettpályás SuperEnduro versenyen, nem váratott sokat magára a dobogós helyezés, sőt, duplázott is. A tegnapi Xtreme Race versenyen a francia túlzott kockáztatás nélkül vitte be EC 300 R motorkerékpárját a harmadik helyre, az érme másik oldalán Danny McCanney viszont technikai probléma miatt a verseny feladására kényszerült. McCanney, aki két győzelmet gyűjtött a Palau Sant Jordi arénában, úgy döntött, hogy nem indul a Cross Country versenyen, mivel egyrészről nem szerette volna kitenni magát egy esetleges bukásnak most, amikor a fedettpályás világbajnoki cím forog számára kockán a junior kategóriában, amelynek ő áll az élén; másrészről már csak egy hónap van hátra, és kezdődik Chilében az enduro világbajnokság.

 

Annak ellenére, hogy sosem versenyzett a mára már hagyománnyá vált versenyen a katalán Pireneusokban, és rosszul is kezdett, Thain könnyedén szerezte meg a harmadik helyet. A második helyet is elvihette volna Kvanstrom elől, de egy esés a második körben megakadályozta ebben. Mindent összevetve Thain folytatja Gas Gas motorkerékpárjának tökéletesítését, amellyel egyre inkább összhangba kerül, és amellyel az Enduro 3 kategóriában fog versenyezni.

 

A Bajnokok Iskolája programban a nap egyik meglepetése a fiatal Gas Gas versenyző, Esteban Lanz volt, aki a nyolcadik helyen végzett az EC 125 R kormányánál, közvetlenül Jose Luis Martinez mögött. Utóbbi versenyző számára ez volt az első enduro megmérettetés azóta, hogy úgy döntött, a motocross-t enduro-ra cseréli a Gas Gas csapattal. A terrassai versenyző az eseményt a felfüggesztések beállításának szentelte. Diego "Toro" Rojas azonban nem tudta befejezni a versenyt, mert egy beszorult faág miatt megrepedt a hűtője, miközben a top tízben versenyzett.

 

A “Friends” kategóriában, amelyben a résztvevők száma újra a legmagasabb volt, ki kell emelni a Gas Gas motorkerékpárral versenyző Xavier Castey nagyszerű győzelmét és Tomás Cantons harmadik helyezését.

 

Rodrig Thain versenyzés közben Gas Gas EC 300 R motorkerékpárjával a Bassella Race-en.

 

RODRIG THAIN

 

"Nagyon szép verseny volt, és jó szolgálatot tett nekünk abban, hogy folytassuk az összehangolódást a motorral, és tökéletesítsünk néhány dolgot. Elégedett vagyok az elért eredménnyel. Jó pár feladatot elvégeztünk, és nagyszerű edzés volt ez a Chilére való felkészülés közben.”

 

JOSE LUÍS MARTÍNEZ

 

"Nagyon örülök az eredménynek, különösen azért, mert még csak most tanulok. A motocross-ból jövök, és sok órányi lemaradásom van az enduro területén: pályák, ösvények... De egyre jobban érzem a technikás zónákat, és azokkal a beállításokkal, amelyeket a felfüggesztésekhez alkalmaztunk, a motor most igazán jól megy."

 

ESTEBAN LANZ

 

"Kár, hogy a tegnapi teljesítményem alapján az „elit” versenyzőkkel raktak egy csoportba. A verseny rendkívül kemény és nagyon hosszú volt. Az első kör sokat kivett belőlem, nagyon elfáradtam, aztán a másodikban elkezdtem lehagyni más versenyzőket, és ez erőt adott. Fizikailag egyre jobbnak érzem magam, és úgy gondolom, egyre jobban tudom kihasználni a motorkerékpár adottságait. Az a fontos, hogy minél több jó eredményt gyűjtsünk össze."