Kereső

Back
2013-03-05

Galiciában indul a 2013-as spanyol enduro bajnokság

A Gas Gas csapat versenyzői a bajnokságra készülnek.

 

A bajnokság első fordulójának helyszínéül a Obradoiro teret választotta a szervező motorklub, a Movete Na Moto. A 2013-as évad nyitóversenyén több, mint 150 résztvevő méretteti meg magát. Az extrém speciál szakasz a San Lazaro stadion szomszédságában kapott helyet, míg a kétnapos esemény másik két szakasza számára a Monte do Gozo domb biztosítja a helyszínt.

 

A Gas Gas Factory Pons Team felkészülten várja a versenyt. Az Enduro 3 kategóriában két versenyző: a SuperEnduro élén álló man-szigeti Danny McCanney (Gas Gas EC300), valamint a francia Rodrig Thain (Gas Gas EC300) áll rajthoz, aki idén csatlakozott a csapathoz, és már a szezon előtt megmutatta, hogy mire képes, hiszen a Basella Race alkalmával megszerezte első dobogós helyezését. Mindkét versenyző győzelmi esélyekkel indul.

 

Az Enduro 1 kategóriában  az előző szezonban szerzett vállsérüléséből felépülő Arnau Solà is bízik abban, hogy jó eredményt ér el Galiciában. Az Enduro 2 kategóriában egy másik spanyol versenyző, Jose Luis Martinez indul Gas Gas EC300 motorkerékpárjával.

 

 

A Bajnokok Iskolája versenyzői először a spanyol nemzeti enduro bajnokságon

 

A Basella Race 1 mezőnyében való bemutatkozásuk után a Gas Gas Bajnokok Iskolájának versenyzői első alkalommal állnak rajthoz a spanyol nemzeti enduro bajnokság Junior Open kategóriájában. A chilei Diego "Toro" Rojas, országának egyik legígéretesebb off-road versenyzője, valamint az „aranygyerek” Esteban Lanz és a még tanulási idejét töltő Oscar Bethancourth indul a versenyen.

 

A Gas Gas Enduro Kihívás

 

Ebben az évben a Gas Gas az Enduro Kihívás résztvevőivel is számol. A program keretében az enduro rajongói teljes körű versenytámogatást kapnak, tehát a versenycsapatok minden szükséges eleme a rendelkezésükre áll majd annak érdekében, hogy sohasem tapasztalt élvezetes versenyzésben legyen részük, és csak a gázadással kelljen foglalkozniuk.