Kereső

Back
2013-03-11

Danny McCanney dupla győzelme a spanyol enduro bajnokság nyitóversenyén

Santiago de Compostela, Spanyolország

A fiatal man-szigeti versenyző, a Bajnokok Iskolájának központi egyénisége volt a két versenynapból álló santiago de compostelai szezonnyitó esemény nagy meglepetése.

 

A Gas Gas EC 300 R kormányánál McCanney olyan versenyzőket utasított maga mögé, mint  Perez de la Torre, Correia és Ljunggren. Ugyanebben a kategóriában az új motorkerékpárjához teljes mértékben alkalmazkodott Rodrig Thain az első napon hatodikként végzett. A második napon a francia versenyző közelebb lépett McCanney-hoz, és a második helyet szerezte meg, biztosítva ezzel a Gas Gas dupla győzelmét az E3-ban. Az összesítésben McCanney és Thain a második és a harmadik pozíciót foglalta el, majd a páros Franciaország felé vette az irányt, hogy megmérettessék magukat a fedettpályás SuperEnduro világbajnokság utolsó fordulóján, ahol a brit versenyző junior világbajnokként végezhet.

 

Termőre fordult a Bajnokok Iskolája program

 

A Gas Gas Bajnokok Iskolájának versenyzői elkezdték hozni az eredményeket a Junior Open kategóriában. Az verseny első napján a chilei Diego "Toro" Rojas léphetett fel a dobogóra, a második napon pedig megszerezte első győzelmét, a bajnokságban már több tapasztalattal rendelkező résztvevőket – például Kirian Mirabet-et és Ramon Quert – is megelőzve. Ugyanebben a kategóriában érdemes megemlíteni Stephen Lanz sikerét a vadiúj EC 125 R kormányánál elért negyedik és hatodik helyezésével, valamint azt a tényt, hogy Oscar Bethancourt első versenyét teljesítette.

 

Kevésbé szerencsés volt a hétvége Arnau Solà és Jose Luis Martinez számára, akiknek részvétele fiziológiai okok miatt a tervezettnél korábban befejeződött. Az Enduro 1 kategóriában Solà szenvedett el egy bukást, amely a sérülésből nemrégiben felgyógyult vállát is érintette. Az Enduro 2-ben Jose Luis Martinez talpát egy kő ütötte meg olyan erősen, hogy nem tudta tovább folytatni a versenyt.

 

Jelentős Gas Gas részvétel Galiciában

 

Nagy sikert aratott a Gas Gas Enduro Kihívás, amely versenytámogatásával lehetővé tette, hogy számos Gas Gas motorkerékpár tulajdonos vegyen részt a bajnokság nyitóversenyén. Ki kell emelni többek között Paco Izquierdót, aki a Masters kategóriában győzedelmeskedett, és Constantino Perezt, aki a Sénior B 2T kategóriában állhatott dobogóra.

DANNY MCCANNEY

 

"Könnyű verseny volt azok után, hogy az elmúlt hétvégén az angol bajnokság nyitóversenyén vettem részt. Nagyon elégedett vagyok az eredményeimmel és a Gas Gas 300 kormányánál nyújtott teljesítményemmel, és meg szeretném köszönni a csapatnak a kemény munkát. Most már a következő, franciaországi SuperEnduro versenyre kell koncentrálni."

 

 

RODRIG THAIN

 

"Jó hétvége volt a számomra, és a verseny alkalmat adott arra is, hogy elvégezzük az utolsó teszteket a motoron, mielőtt Chile és Argentina felé vesszük az irányt. Nagyon elégedett vagyok a motor működésével, és köszönetet szeretnék mondani a szerelőmnek, Stephan-nak és az egész csapatnak az elvégzett munkáért."