Kereső

Back
2013-03-18

Adam Raga lemaradt a málagai X-Trial dobogójáról

A negyedik helyen zárta Adam Raga az X-Trial világbajnokság harmadik fordulójának is számító málagai fedettpályás triál versenyt, amely a Martín Carpena Sportcsarnokban került megrendezésre az andalúz városban.

 

 

A résztvevők többségének egyáltalán nem volt könnyű dolga, mivel a verseny végeredményét meghatározó négy zóna olyan nehéznek bizonyult, hogy csak a megmérettetés győztese, Toni Bou tudta leküzdeni őket, megszerezve így az első helyet, míg versenyzőtársai közül sokan a nehézségek miatt fel is adták a próbálkozást. Adam Ragát nem rettentette el a pálya, és mindent megtett a jó eredményért, de az egyik kockázatos zónában elkövetett egy kis hibát Gas Gas TXT 300 R motorkerékpárjával, és riválisai megelőzték.

 

Az eredmény kisebb fajta kudarc a Gas Gas Factory Team versenyzője számára, aki arra törekszik, hogy pontokat gyűjtsön, és javítson a jelenlegi állás szerinti negyedik helyén a bajnokságban. Barcelonában sikerült visszájára fordítania a sheffieldi első fordulóban összeszedett rossz eredményt, és nagy várakozással nézett elébe a harmadik fordulónak, ahonnan végül nem sikerült kielégítő végeredménnyel távoznia. Adam Raga –, aki továbbra is az összetett negyedik helyet foglalja el, de csak egy pont választja el a harmadik pozíciótól – reméli, hogy ünnepelhet még jó eredményt a hátralévő versenyeken, mielőtt befejeződik 2013 első bajnoksága. Az X-Trial világbajnokság következő fordulója a németországi Bielefeldben kerül megrendezésre két hét múlva.

 

Dobogós helyezés a nemzeti fedettpályás bajnokság nyitóversenyén

 

A málagai verseny nemcsak az X-Trial világbajnokság harmadik fordulója, hanem egyben a 2013-as spanyol fedettpályás triál bajnokság első fordulója is volt. Külön megmérettetésre nem került sor, ehelyett a külföldi versenyzők eredményeinek figyelmen kívül hagyásával képezték a nemzeti fedettpályás triál bajnokság végeredményét. Eszerint a Gas Gas versenyzője a harmadik helyet szerezte meg a nemzeti bajnokság nyitóeseményén.

 

Adam Raga: “Nem volt jó estém. Nagyon furcsa körülmények között kellett versenyeznünk, hiszen Bou kivételével szinte mindenkinek voltak fiaskói az utolsó két zónában, és így csak pontegyenlőségek születtek. Tudtam, hogy nehéz lesz jó eredményt elérni, és próbáltam előrébb jutni, ezért kockázatot vállaltam az egyik zónában, de elbuktam. Még két verseny van hátra a bajnokságból, a következő Németországban, és ahhoz, hogy javítsak az összetett helyezésemen, jó eredményt kell elérnem. Megpróbálok majd eltökéltebbnek lenni, és jobban teljesíteni a kormánynál.