Kereső

Back
2013-04-11

Remek szerepléssel Adam Raga a dobogó második fokáig jutott Németországban

Jó eredményt ért el a Gas Gas versenyző Adam Raga Németországban a FIM World X-Trial bajnokság negyedik fordulóján, ahol újra a dobogó második fokára léphetett fel. Adam, aki ebben a fordulóban az előzőhöz képest sokkal inkább kedvére valónak találta a zónákat, remek teljesítményt nyújtott. Ennek jelei már az előzetes kvalifikáció során megmutatkoztak, amelyet a versenyző hibapontok nélkül zárt. A elődöntőben némi balszerencse sújtotta az ulldeconai versenyzőt, amikor egy letört fakéreg miatt öt büntetőpontot kapott. Noha ezzel együtt is a második legjobbként végzett. A döntőben, ahová a elődöntőben szerzett pontokat is viszik magukkal a résztvevők, Adam Bou ellen versenyzett, és nagyon kevésen múlt, hogy teljesítse az óriási lépcsőt a második zónában. Végül kemény csatában sikerült megtartania a második pozíciót Jeroni Fajardóval szemben, aki a harmadik helyet szerezte meg.

 

A kiváló eredmény a második helyre sorolja a Gas Gas versenyzőjét a World X-Trial bajnokság jelenlegi állása szerint. Egyetlen versennyel a bajnokság vége előtt Adam optimistán látja annak lehetőségét, hogy a franciaországi Nizzában április 12-én világbajnoki második helyezettként végezzen.

 

Adam Raga: „Elégedett vagyok ezzel a mai versennyel. Remekül éreztem magam, és jól sikerült a kvalifikációm is. Kár, hogy az elődöntőben letört az a fakéreg, mert jó formában voltam. Azt hiszem, csak néhányszor hibáztam az egész este folyamán. Ahogy mondtam, elégedett vagyok, mert előrelépést jelentett ez a verseny a málagai után, ami nagyon más volt, mint ez. Itt rendkívül szelektív zónák voltak, ahol el lehetett bukni, és pontokat lehetett összeszedni, de aztán egy másik zónában vissza lehetett hozni. A farönkös eset miatt azt gondoltam, hogy le fogok maradni a döntőről is! Most már csak egy verseny van hátra, és második vagyok, ez fontos, mert szeretnék úgy végezni, ahogy már évek óta nem sikerült, és szeretném jó végeredménnyel zárni a fedettpályás szezont.”

 

 

Eredmények - Bielefeld X-Trial


Döntő
1. Toni Bou, 1
2. Adam Raga (Gas Gas), 13
3. Jeroni Fajardo, 15
4. James Dabill, 25