Kereső

Back
2013-06-05

A Gas Gas Hungary csapata ismét jól szerepelt!

Előző hétvégén került megrendezésre az Országos Bajnokság 3. fordulója Pécs mellett, Istvánaknán.  A Gas Gas Hungary csapata ismét hozta jó formáját!

 

 

 

 

A pécsi fordulón igazán motorozni való időjárás volt a versenyzők számára, a napsütésre és a megszokottnál jóval melegebb, nyárias időjárásra senkinek nem lehetett panasza. Közel 170 versenyző állt rajthoz a hétvégén.

 

Az Endurocross futam szombaton került megrendezésre, ahol Szatyina Gábor az I. osztályban a kategóriájában az előkelő 2. helyen végzett Grillmayer mögött.

 

Szatyina Gábor (#48) 6. helyen jött el a rajtnál, de az erdei szakasz után, már a 3.-adik helyen motorozott.

 

Gábor a következőképpen nyilatkozott a futamról:


„A rajtnál a 6. helyen sikerült eljönnöm, előzni csak igen nehezen lehetett a nagy por miatt. Az erdőben kissé javult a helyzet és feljöttem a 3. helyre. Ezt a pozíciót sikerült tartanom egészen a végéig, míg az utolsó körben Szekeres Zsolt balszerencsés bukása után, sikerült a 2. helyet megszereznem. A pálya közepes nehézségű volt, legjobban az erdei szakasz és az extrém akadályok tetszettek. Az EC-300R motorommal nagyon meg voltam elégedve, bár a futóművemet nem sikerült teljesen a pályához beállítanunk ezért néhol nem úgy viselkedett, ahogy azt szerettem volna. Ennek ellenére nagyon jó helyen zártuk a versenyt. Köszönöm a teljes körű támogatást a Gas Gas Hungarynek, a Gerecse Motornak valamint az IPONE Magyarországnak! „

 

Gábor 2. helyet szerezte meg az Endurocross harmadik fordulóján, Pécsen. Így már csak egy ponttal van lemaradva a bajnokságot vezető Solymosi Györgytől.

 

Tichi János az Endurocross II. osztály E3-as kategóriában ismét megszerezte az 1. helyet. Egy sikeres rajtot követően a harmadik helyen tudott motorozni, és végül az utolsó körben sikerült versenytársait megelőzni, és ezzel megszerezni az első helyet.

 

Tichi János (#300) az elsők között hozta el a rajtot...

 

..részben ennek is köszönhetően álhatott fel a dobogó legfelsőbb fokára. Így már 19 pontra növelte előnyét Szabolcska Zoltánnal szemben.

 

Vasárnap ugyanitt megrendezésre került a Sprint Enduro bajnokság első fordulója is.

Gábor, most először vett részt ilyen megmérettetésen, mivel eddig csak cross, és endurocross futamukon indultunk, így az enduro szabályok, és a verseny folyamata teljesen ismeretlen volt számunkra. Annak ellenére, hogy az első verseny az ismerkedéssel telt Gábor a 6. helyen zárta ezt a futamot.


Gábor így emlékszik vissza a futamra:


„Az első kört rögtön egy defekttel kezdtem, amit a mért szakasz előtt kaptam, ezért nem tudtam megfelelően koncentrálni a pályára és a megfelelő nyomok kiválasztására. Ennek a balszerencsés fordulatnak köszönhetően, kicsit idegesen érkeztem meg a depónkba, ahol rögtön neki láttam a javításnak. Az idővel nem álltam túl jól, de éppen sikerült visszaérnem, és így büntetés nélkül kezdhettem neki a következő körömnek. Az első pár mért szakaszt igen csak krosszos felfogásban próbáltam meg kivitelezni, de ez nem vezetett eredményre. Nagyjából a harmadik mért szakasz után találtam magamra és kezdtem kicsit ráérezni az enduro ízére, mely az időeredményeimen is megmutatkozott. De ez már sajnos kevésnek bizonyult, így a 6. helyen sikerült zárnom az első fordulót. Összességében a verseny nagyon tetszett.”

Gábor nagyon meg volt elégedve a Gas Gas EC 300 R motorkerékpárral.

 

 


Jani vasárnap a Sprint Enduro futamon is indult, ahol szintén nagyon jól szerepelt és a 3. helyen végzett.

Gratulálunk Gábornak és Janinak! További sikereket kívánunk Nekik!
A képeket köszönjük Kekefoto.hu-nak!

Gerecse Motor Team
( GAS GAS HUNGARY )