Kereső

Back
2013-06-05

Szandaváralja Endurocross 4. forduló

Május utolsó hétvégéjén lezajlott az Országos Bajnokság 4. fordulója Szandaváralján. A Gas Gas Hungary csapata ismét részt vett a bajnokságon, de kisebb figyelmetlenség miatt sajnos most nem sikerült dobogóra állni.


Szandaváraljai Motocross Enduro és Quad pálya

Az időjárásra nem lehetett panasz, mert igazán motorozni való idő volt. Az Endurocross futam szombaton került megrendezésre, ahol Szatyina Gábornak az I. osztályban az 5. helyet sikerült megszereznie. Ennek ellenére Gábor összesítésben a második helyen áll.

Gábor a következőképpen nyilatkozott a futamról:

„Sajnos nincsenek túl jó emlékeim a futamról… Ugyan jól indult a verseny, mert a rajtnál sikerült a 3. helyen eljönnöm, de amikor az erdőben egy patakon kellett végigmenni, rögtön a ráfordulásnál megcsúsztam és beleestem a patakba. Így visszaestem az 5. helyre. Két körig sikerült tartanom a pozíciómat, de aztán a harmadik kör elején egy ugrasztónál kilazult az ülést tartó csavar és menet közben elhagytam az ülésemet. Kénytelen voltam ülés nélkül folytatni a versenyt még egy kör erejéig, amikor kimentem tankolni és sikerült az ülésemet is visszaszerelni. E balszerencsés fordulatnak köszönhetően visszaestem a 8. helyre.

Az extrém akadályok nagyon tetszettek, de a pálya többi része nagy odafigyelést igényelt a sok fatuskó és por miatt. „

 

 

Tichi Jani továbbra is tartja jó formáját, mivel az Endurocross futamon II. osztályban az E/3-as kategóriában a 2. helyen ért célba. A futamot viszont számára 25 ponttal értékelték, így a bajnokságban továbbra is 100%-os a teljesítménye!

Jani így emlékszik vissza a futamra:

„Sajnos csak az ötödik helyen tudtam elrajtolni, de még az első két körben sikeresen visszaelőztem a nagy riválisaimat. 1 órán keresztül tartottam a pozíciómat, ekkor egy napi licenszes versenyző megelőzött és már nem tudtam a verseny végéig visszaelőzni őt, így a szandaváraljai versenyen a 2. helyen végeztem. Összességében a verseny jó volt, de a rengeteg fatuskó igencsak megnehezítette a pályát.”

 

Gábornak és Janinak gratulálunk és további sikeres futamokat kívánunk a bajnokságban!

 A képeket köszönjük Kekefoto.hu-nak!