Kereső

Back
2013-06-10

ADAM RAGA VEZETI A VILÁGBAJNOKSÁGOT AZ AMERIKAI SIKER UTÁN

Most már bizonyos, hogy Adam Raga újra remek formában van. A versenyző a legjobbját hozta az Egyesült Államokban, és mindkét versenynapon győzni tudott a triál világbajnokság második fordulóján. Az amerikai megmérettetés, amelynek vasárnapra eső része a bizonyos zónákat érintő változtatások miatt még kimerítőbb volt, kiváló eredményeket hozott a Gas Gas csapat tagjai számára.

 

 

Adam Raga erősen kezdte az Amerikai Triál Nagydíj második napját, itt-ott hagyott csak egy kevés hibapontot, ami nem akadályozta meg abban, hogy az első kört vezető pozícióban zárja. A versenyző kedvére valónak találta a helyszínt, különösen a tegnapi napon elért győzelem után. A Gas Gas csapat tagja jó úton haladt afelé, hogy megismételje tegnapi nullázását a második körben, de az egyik zónában hibázott, és pontjai emiatt kiegyenlítődtek Toni Bou pontjaival – aki a mezőny egyetlen olyan versenyzője volt, akivel Adamnak meg kellett küzdenie a győzelemért Sequatchie-ban, mivel a többi résztvevő számtalan hibát vétett.

 

A harmadik és utolsó kör kiélezett párharcot hozott, mindkét versenyző tőlük szokatlan hibákat követett el, de a Gas Gas csapattag volt az, aki a végére megtanult bánni a rá nehezedő nyomással, és végül ugyanannyi ponttal fejezte be a versenyt, mint ellenfele. A holtversenyt a nullázások száma (28 Ragának és 27 Bounak) döntötte el.

 

Ezzel a végeredménnyel Adam Raga a tabella élére került, egy ponttal az uralkodó világbajnok Toni Bou előtt.

 

A Gas Gas Factory Team többi tagja, a francia Loris Gubian, az olasz Matteo Grattarola és a spanyol Pere Borrellas a rangsor nyolcadik, kilencedik és tizenharmadik helyét szerezte meg.

 

Győzelem a Junior kategóriában is

A vegyes érzelmekkel zárt tegnapi versenynap után ma a Gas Gas csapat tagjai mindent beleadtak. Jorge Casales, a Gas Gas Bajnokok Iskolája program kiváló versenyzője eleinte uralta is a mezőnyt, de egy hiba miatt a második és a harmadik körben Francesc Moret kerekedett felül, megszerezve ezzel a végső győzelmet. Casales az utolsó körben még megpróbálta visszavenni vezető pozícióját, de elkövetett egy újabb kisebb hibát, és így egy pontnyi különbséggel végül a második helyen maradt. Ennek ellenére a galiciai jónak ítélte a végeredményt, főként azért, mert eddigi pontkülönbsége a bajnokságot vezető Sheppardal szemben a felére csökkent - jelenleg 6 pont választja el őket.

 

A Triál Világbajnokság következő fordulója június 15-én és 16-án kerül megrendezésre az andorrai  Sant Juliá de Lóriában.

 

Adam Raga:

Szuper. Fantasztikus volt ez a nagydíj. A verseny, a motorkerékpár és a csapat – minden remekül ment. Az első két körben Toni és én rendkívül magas szintet hoztunk, a többiek nagyon lemaradtak.  Az utolsó körben aztán, talán a ránk nehezedő nyomás miatt, több pontot szedtünk össze. Nem volt egyszerű győzni, és nagyon boldog vagyok azzal a teljesítménnyel, ami mutattam. Pozitív dolog úgy távozni innen, hogy vezetem a bajnokságot, több okból is: motiváció, önbizalom a következő versenyekre, és a márka miatt is... Jól látszik a Gas Gas vezető pozíciója, és ez hatalmas dolog. Folyamatos fejlődésen megyek keresztül, és annak ellenére, hogy az ellenfelek egyáltalán nem teszik könnyűvé a helyzetet, végig harcolni szeretnék a célomért: a győzelemért."

 

Francesc Moret:

Kemény volt. Az egész verseny során Casales-szel küzdöttem, és a végén egy pont különbség volt köztünk. Az első körben elkövettem egy érthetetlen hibát, aztán az utolsóban egy másik  hárompontosat egy könnyű zónában, amit aztán kompenzálni tudtam egy nullázással a legnehezebb részen.

 

Jorge Casales:

Másodikként végezni nem rossz eredmény. Az pedig külön jó, hogy sikerült megkurtítani az első  helyezett pontelőnyét. A mai verseny meglehetősen nehéz volt, mert feljebb vitték a zónák szintjét.  Jól kezdtem, és az első körben a legjobb pontszám szerepelt a nevem mellett, de aztán a másodikban egy hiba miatt Moret megelőzött. Az utolsó körben megint elkövettem egy hibát, és végül épphogy lemaradtam a győzelemről. Moret nagyszerű versenyző, és biztos vagyok benne, hogy az egész szezonban küzdeni fogok vele. Tetszett ez a nagydíj: jól éreztem magam, és ez a hely nagyon hasonlít az én Galiciámhoz."