Kereső

Back
2018-08-15

A GasGas TXE újra a TrialE Világbajnokság legjobbja

Loris Gubian győzelemre vitte GasGas TXE-jét Belgiumban és megszerezte a gironai márka második elektromos világbajnoksági győzelmét. A TrialGP-ben Jaime Busto a negyedik, Jeroni Fajardo pedig a hatodik helyen végzett.

Történelmi hétvége volt ez a GasGas számára a belgiumi TrialGP-n. Marc Colomer múlt szezonbeli győzelme után Loris Gubian nyerte a TrialE Világbajnokságot. GasGas TXE-je segítségével a francia versenyzőnek sikerült leküzdenie a nyomást és megszereznie a győzelmet a belgiumi Comblain-au-Pont nevű városban.

Gubian a világbajnokság második helyéről várta a belgiumi triál versenyt és győzelmével az összesített ranglista élére került. Ezzel a győzelemmel a GasGas mindkét eddig megrendezett TrialE Világbajnokság legjobbja tudott lenni. Mindkét esetben a GasGas TXE-vel, az egyetlen (a Torrot technológiai együttműködésével) sorozatban gyártott elektromos motorkerékpárral, mely mechanikus tengelykapcsolóval és hatsebességes váltóval rendelkezik.

A TrialGP-ben Jaime Busto, aki előző nap második lett a kvalifikációban, miközben a dobogóért küzdött, a második kör tizenkettedik zónájában elszenvedett defekt miatt a negyedik helyen végzett. Csapattársa, Jeroni Fajardo az első kört a tizenkettedik helyen fejezte be, a második körben pedig sikerült felküzdenie magát a jól megérdemelt hatodik pozícióba.

Ezeknek az eredményeknek köszönhetően Jeroni Fajardo és Jaime Busto továbbra is a TrialGP Világbajnokság kvalifikációjának előkelő helyeit foglalhatják el, mégpedig a második és harmadik helyet.

A TrialGP Világbajnokság szeptember 1-jén és 2-án folytatódik Nagy-Britanniában.

 

MARC COLOMER:
A GasGas Triál csapatának menedzsere

„Ez a hétvége volt a TrialE Világbajnokság befejező hétvégéje. A sok viszontagság után végül sikerült megnyernünk a Világbajnokságot annak ellenére, hogy olyan nagy márkával versenyeztünk a címért, mint a Yamaha. Semmilyen problémánk nem volt a motorral a két megrendezett verseny során, ami azt mutatja, hogy ténylegesen készen áll a gyártásra.

A TrialGP-ben fontos lehetőségekről maradtunk le a Világbajnokság megnyeréséért folytatott harcban, mióta Toni [Bou] kicsit többel vezet. De nem szabad elfelejtenünk, hogy a második és harmadik hely is milyen fontos a számunkra. A szezon kezdete óta ez volt a célunk és most arra kell fókuszálnunk, hogy el is elérjük azt. Angliában az új GasGas TXT 2019-essel fogunk versenyezni, amit ezen a héten mutattunk be. Reméljük, hogy fellendülést hoz a csapatnak.

A teljes csapat nevében szeretnénk kifejezni őszinte részvétünket a vidreresi balesetben elhunyt két kolléga családjának.”

 

JAIME BUSTO:

„Elég jól sikerült kezdenem a triált. Az első kör nagyjából jól ment. A hetedik zónáig minden rendben volt, de onnantól kezdve kicsit időszűkében voltunk és elkövettem néhány elkerülhető 5 pontost. A második kör nem ment olyan jól. 5 pontosokat kaptam és defektem lett a 12. zónában. Nem volt sok időnk és kaptam 4 büntetőpontot, ami miatt lecsúsztam a dobogóról.”

 

JERONI FAJARDO:

„Nagyon nehéz nap volt. Tegnap jól sikerült a kvalifikáció, de az utolsó körben eltörött a gázkar és ez meghatározta a nap hátralévő részét. Sokat szenvedtem, az első körben sok időmbe telt, míg elkaptam a ritmust, nem sikerült jól mennem és sok büntetőpontot kaptam. A második körben tiszta lappal indultunk és szerintem jól sikerült. Meg tudtuk menteni az eredményt és tovább tudunk küzdeni a második helyért.”
 

LORIS GUBIAN:

„Nagyon örülök a győzelemnek és hogy sikerült megnyernem a TrialE Világbajnokságot. Egy furcsa 5 pontost kaptam a második kör első zónájában, de végül sikerült győznöm. A franciaországi TrialGP-vel ellentétben itt, ha hibát követsz el, helyre tudod hozni és ez is történt. A helyzet miatt nyomás nehezedett ránk, ami megnehezítette a napot, de végül sikerrel jártunk. Elégedett vagyok a mai munkánkkal, hálás vagyok a GasGas-nak, a segítőimnek, a családomnak… Szeretném megköszönni az egész csapatnak a remek munkát. Köszönöm mindenkinek!”