Kereső

Back
2018-09-07

Fajardo hatodik, Busto hetedik Nagy-Britanniában

A GasGas Trial Factory csapat versenyzői az összetett állás második és harmadik helyével és a még hátralevő, Olaszországban megrendezett versennyel továbbra is esélyesek arra, hogy a bajnokság második helyét megszerezzék.

Jeroni Fajardo és Jaime Busto a hatodik és a hetedik hellyel ünnepelte nagy-britanniai látogatását. A TrialGP Világbajnokság utolsó előtti köre után a GasGas Trial Factory csapat versenyzői továbbra is az összetett állás második és harmadik helyét foglalják el, fenntartva ezzel a lehetőséget a világbajnokság második helyének megszerzésére. A brit versenyt Toni Bou nyerte.

A bajnokság utolsó és döntő helyszíne Olaszországban lesz, ahol a GasGas versenyzői megvédhetik pozíciójukat a második helyezésért folytatott harcban. Jelenleg Jeroni Fajardo második összetettben, 4 ponttal megelőzve csapattársát Jaime Bustot. Az őt követő versenyző 5 ponttal van lemaradva a katalán versenyzőtől.


MARC COLOMER (a GasGas Trial csapat menedzsere)

„Előnyre tettünk szert a második helyért folytatott harcban, de az utóbbi versenyeken ez az előny lecsökkent. A világbajnokság kezdete óta az a célunk, hogy az összetett második és harmadik helyen végezzünk, de annak ellenére, hogy jelenleg birtokoljuk ezeket a helyezéseket, reagálnunk és nem relaxálnunk kell az utolsó versenyen. Ez a módja annak, hogy azt a teljesítményt tudjuk nyújtani, mint a szezon sikeres része alatt. Már csak pár nap van hátra a következő versenyig, addig is keményen dolgozunk azért, hogy Olaszországban el tudjuk érni a márka által kitűzött célt.”

 

JAIME BUSTO

„Annak ellenére, hogy tegnap nagyon jól – egy negyedik hellyel – kezdtük a hétvégét Q2-ben, ma már nem mentek olyan jól a dolgok. A verseny alatt nem éreztem magam jól; a motor jól működött, de nem voltak jó megérzéseim. Az első körben nem mentem rosszul, de a másodikban nehezen tudtam jól befejezni a zónákat és több hibát is elkövettem. Most már az utolsó versenyre kell koncentrálnunk és a legjobb formánkat kell hoznunk Olaszországban.”

 

JERONI FAJARDO

„Furcsa nap volt. Jól éreztem magam és nem mentem rosszul, de mégis pontokat veszítettünk, ami miatt végül a hatodik helyre estünk vissza. Ezzel az eredménnyel a második helyért folytatott küzdelem kiegyenlítettebb lett, ami Olaszországban Jaime [Busto], Adam [Raga] és köztem fog eldőlni. Azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb formában érkezzünk majd és egy jó versenyt mehessünk."

 

Trial GP eredmények

1 Toni Bou Montesa 13pont
2 Adam Raga TRRS 15pont
3 Miquel Gelabert Sherco 15pont
4 Takahisa Fujinami Montesa 21pont
5 Albert Cabestany Beta 23pont
6 JERONI FAJARDO GASGAS 24pont
7 JAIME BUSTO GASGAS 28pont
9 JACK PRICE GASGAS 35pont
12 FRANZ KADLEC GASGAS 55pont

 

Trial GP összesített eredmények

1 Toni Bou Montesa 150pont
2 JERONI FAJARDO GASGAS 117pont
3 JAIME BUSTO GASGAS 113pont
4 Adam Raga TRRS 112pont
5 Albert Cabestany Beta 89pont
6 Takahisa Fujinami Montesa 81pont
7 James Dabill Beta 70pont
10 JACK PRICE GASGAS 46pont
12 FRANZ KADLEC GASGAS 33pont