Kereső

Back
2018-09-11

Nambotin és Basset megismétli dobogós helyezését az olasz GP-n

Christophe Nambotin – E3 második – és Antoine Basset – E1harmadik – újabb két dobogós helyezést szereztek a GasGas-nak a második napon Edoloban. Termékeny hétvégét könyvelhetett el a GasGas Factory Csapat az EnduroGP olasz fordulóján megszerzett 4 dobogós helyezésével. E3-ban Christophe Nambotin egy újabb második helyezést ért el, megismételve az első nap végeredményét. Csapattársa, a brit Danny McCanney negyedik lett, csak két másodperccel lemaradva a top 3-tól.
 

Az E1 kategóriában Antoine Basset megismételte az egy nappal azelőtti harmadik helyét, míg partnere, a fiatal finn Eemil Pohjola mindkét napon a hetedik helyen végzett. Az eső meghatározó szerepet játszott az olasz verseny mindkét napján. Nagyon erőt próbáló Grand Prix volt, hosszú Enduro teszttel, Cross teszttel csúszós füvön és egy Extreme versennyel, amit megnehezített az eső. Az EnduroGP Világbajnokság szeptember 22-én és 23-án tér vissza a francia GP-vel Methamis-ban.

 

CHRISTOPHE NAMBOTIN
„Annak ellenére, hogy jó nap volt, kicsit csalódott vagyok a mai eredmények miatt. Nagyon jó érzéseim voltak a motorral kapcsolatban az egész hétvége alatt és ma nagyon közel jártam a dobogóhoz EnduroGP-ben, de az utolsó körben elúszott a lehetőség. Most folytatnunk kell a munkát és keményen kell edzenünk a hazai, methamisi GP-ig hátralevő két hétben.”

 

DANNY MCCANNEY
„Kemény hétvége volt. Tegnap ütköztem az első Enduro teszten, ami véget is vetett a lehetőségeimnek. Ettől a pillanattól kezdve megfeszítetten küzdöttem az egész hétvége alatt, hogy a lehető legjobb eredményt elérjem. Ma mindent beleadtam és az eredmény egy kicsit jobb lett, mint vártam, néhány fontos pontot sikerült
szereznünk.”

 

ANTOINE BASSET
„Jó hétvége volt két harmadik helyezéssel, ami fontos pontokat hoz nekünk a bajnokságban. Nehéz hétvége volt, egy nagyon nehéz Enduro teszttel. A motor az eső ellenére nagyon jól működött és meg vagyok elégedve az eredménnyel. A következő GP hazai lesz, úgyhogy keményen fogunk dolgozni azon, hogy javítsunk az eredményen.”

 

EEMIL POHJOLA
„Az olasz Grand Prix egy nehéz verseny és az eső miatt a dolgok még komplikáltabbá váltak. Mindent beleadtam a legjobb eredmény érdekében és végül két hetedik helyet sikerült szereznem. Van hova fejlődnünk és keményen fogunk edzeni, hogy a következő versenyeken jobb eredményeket érjünk el.”