Kereső

Back
2018-09-20

Fajardo és GasGas, a TrialGP Világbajnokság második befutói

A katalán versenyző a második helyen végzett összetettben, csapattársa Jaime Busto pedig negyedik lett.

A TrialGP Világbajnokság az olasz GP-vel a végéhez érkezett. Az esemény, amelyen Jeroni Fajardonak sikerült megvédenie második helyezését, attól a pillanattól kezdve, hogy elkezdte a versenyt. Nagyon jó teljesítményt tudott nyújtani annak ellenére, hogy a verseny végéig küzdenie kellett, hogy azt a magas szintet tudja tartani, ami versenytársainak is sikerült. Csapattársa, Jaime Busto az ötödik helyen végzett és ezzel végül a negyedik pozíciót szerezte meg a bajnokságban.

Fajardo harmadik helyezésével a GasGas Trial Factory csapat összesen 10 dobogós helyezést szerzett a TrialGP Világbajnokság során: 2 győzelem, 3 második helyezés és 5 harmadik helyezés; ezek a nagyszerű eredmények tükrözik a Fajardo és Busto által garantált állandó teljesítményt is.

Most, hogy a Világbajnokságnak vége, a következő kihívás a GasGas versenyzők számára a spanyol Trial Bajnokság, ahol az utolsó 3 verseny előtt Busto jelenleg második összetettben, Fajardo pedig harmadik.

Trial125-ben a School of Champions versenyzői Martín Riobó és Pablo Suárez a második és a harmadik helyen fejezték be a Világbajnokságot.

 

MARC COLOMER (a GasGas Trial csapat menedzsere)

 

„Nagyon jó szezont zártunk a TrialGP Világbajnokságon Jeroni Fajardo második és Jaime Busto negyedik helyezésével. Úgy gondolom, hogy a GasGas nagy szerepet játszott ebben a küzdelemben az elért eredmények által; úgy mint a japán dupla győzelem, vagy a Jeroni és Jaime által megszerzett 10 dobogós helyezés. Mindketten nagyon jó teljesítményt nyújtottak ma, amikor egy idegölő versenyen Jeroninak sikerült megszereznie a jól megérdemelt második helyet.

A TrialGP szezonnak vége, de a GasGas Trial Factory Csapat tagjai folytatják a felkészülést a spanyol bajnokság hátralevő három versenyére, hogy folytatni tudják a jó eredmények sorát.”

 

JAIME BUSTO

 

„Az az igazság, hogy a mai nem a legjobb napom volt. Nagyon rosszul kezdtünk az első szakaszokban. Utána sikerült javítanunk, de Adam [Raga] nagyon jól versenyzett és már nem tudtuk behozni a lemaradást. A szezon elég jól alakult, annak ellenére, hogy egy kicsit jobb eredményben reménykedtünk, de jövőre megpróbálunk még többet kihozni belőle.”

 

JERONI FAJARDO

 

Mit jelent számodra a TrialGP második helyezése?

„Számomra ez egy visszaigazolás, elégedettség, … sok minden. Sok érzés kavarog bennem egyszerre. Ami biztos, hogy ez egy nagy öröm mindenkinek, hiszen elértük azt a célunkat, amit az év elején tűztünk ki magunknak, mégpedig, hogy jó helyezést érjünk el a Világbajnokságon.”

 

Hogy érezted magad az utolsó versenyen, amikor bebiztosítottad a második helyezésedet összetettben?

„A vasárnapi nem volt tökéletes verseny, de hozzásegített minket ahhoz, hogy felkerüljünk a dobogóra; hogy úgy irányítsuk a versenyt, hogy megtartsunk két pont előnyt a harmadikként kvalifikált versenyző előtt. Csak azt tudom mondani, hogy nagyon boldog vagyok és szeretném megköszönni a csapatnak a remek munkát és az erőfeszítést, ami lehetővé tette ezt a kiváló eredményt.”

 

Mit gondolsz, mi volt ennek a második helyezésnek a kulcsa?

„A GasGas-hoz való visszatérés valóra váltotta az álmaimat. Ez egy olyan motor, amivel mindig is jól éreztem magam, és most, hogy visszatértem hozzá, egy olyan motort kaptam, ami még kiforrottabb és még jobban működik, mint előtte. Ez teszi lehetővé, hogy második fiatalságom éljem. Fontos még a remek kapcsolat a csapattal is. Ezek azok a faktorok, amik lehetővé tették számomra, hogy újra felérjek a csúcsra.”

 

Mekkora szerepe van ebben a sikerben a TXT Racing-nek?

„A TXT az oka leginkább ennek a sikernek. Lenyűgöző motor hihetetlen potenciállal és 100 százalékig biztos vagyok benne, hogy még mindig nem hoztuk ki belőle a legtöbbet.”

 

Mik a következő céljaid?

„A szezonnak még nincs vége. Az Outdoor Világbajnokságnak vége, ami talán a legfontosabb dolog, de a spanyol bajnokság még mindig zajlik és igazából ott ugyanazok a versenyzők küzdenek egymással. Kicsi a különbség köztünk, Toni Bou szerzett egy kis előnyt a múlt hétvégén Leónban, ahol én még a sérülésemmel küzdöttem és nem tudtam jól versenyezni. De Jaime [Busto], Albert Cabestany, Adam Raga is – aki kihagyta az első versenyt – és én is közel azonos pontszámokkal várjuk a következő versenyt. A cél az, hogy ebben a bajnokságban is jó eredményt érjünk el.”

 

TrialGP eredmények:

1 Toni Bou Montesa 21 pont
2 Adam Raga TRRS 24 pont
3 JERONI FAJARDO GASGAS 37 pont
4 Albert Cabestany Beta 46 pont
5 JAIME BUSTO GASGAS 46 pont
6 Takahisa Fujinami Montesa 63 pont
7 James Dabill Beta 69 pont
10 JACK PRICE GASGAS 84 pont
11 FRANZ KADLEC GASGAS 85 pont

 

TrialGP összetett eredmények:

1 Toni Bou Montesa 170 pont
2 JERONI FAJARDO GASGAS 132 pont
3 Adam Raga TRRS 129 pont
4 JAIME BUSTO GASGAS 124 pont
5 Albert Cabestany Beta 102 pont
6 Takahisa Fujinami Montesa 91 pont
7 James Dabill Beta 79 pont
10 JACK PRICE GASGAS 52 pont
12 FRANZ KADLEC GASGAS 38 pont