Kereső

Back
2018-10-03

Az E3 kategóriában duplázott a GasGas Franciaországban

A második nap után a GasGas Factory csapat 4 dobogós hellyel fejezte be a francia GP-t, mindegyik dobogós helyezés E3-ban született.

Danny McCanney és Christophe Nambotin második és harmadik helyezése után E3-ban, a rá következő napon két további dobogós hellyel lett gazdagabb a GasGas csapat. Nambotin és McCanney a második és a harmadik helyen végzett és ezzel újra az E3 top helyezéseit birtokolhatják.

Christophe Nambotin, aki az első napon harmadik lett, remekelt a második napon és a második helyen ért célba az E3 kategóriában. Csapattársa, Danny McCanney a dobogó harmadik helyéig vezette a GasGas EC300 GP-t.

Az E1 kategóriában Antoine Basset a második nap után a negyedik helyen zárt. A fiatal finn versenyző, Eemil Pohjola, aki hatodik volt az első napon, végül az ötödik helyen végzett.

A Nambotin és Basset számára hazai versenynek számító, Methamisban megrendezett esemény az EnduroGP Világbajnokság utolsó előtti fordulója. A bajnokság október 13-án és 14-én folytatódik a német GP-vel Rüdersdorfban.

 

CHRISTOPHE NAMBOTIN

„Kemény nap volt a tegnapi számomra. A pálya elég nehéz volt, de mindent beleadtam. A mai nap már jobban alakult, nagyon jól kezdtem, nem követtem el hibát, ennek köszönhetően növelni tudtam az előnyömet a többi versenyzővel szemben. Ez egy jó eredmény nekem és a csapatnak is, illetve a francia közönségnek, akik nagyon szurkoltak nekünk.”

 

DANNY MCCANNEY

„A sérülésem után sajnos nem tudtam úgy felkészülni a versenyre, ahogy szerettem volna. Nem tudtam, hogy hogy fogom tudni használni a csuklóm a hétvége során, mivel Olaszország óta nem tudtam motorra ülni. Mindennek ellenére, tegnap óta nagyon jól érzem magam, másodikként sikerült célba érnem E3-ban. Mára még erősebbnek éreztem magam, nem vétettem hibát és harmadik lettem.”

 

ANTOINE BASSET

„Tegnap nagyon jól indultam, jól sikerültek az első szakaszok, aztán egy esés miatt nagyon sok időt veszítettem. A mai napnak már jobb érzésekkel indultam neki, néhány kisebb hibát vétettem csak, amik miatt néhány másodpercen múlott csak, hogy lemaradtam a dobogóról. Kicsit csalódott vagyok, hogy nem sikerült a harmadik helyet megszereznem a hazai versenyen, de sajnos így mennek a dolgok néha.”

 

EEMIL POHJOLA

„Nehéz hétvége volt. Volt néhány esésem tegnap, aztán ma is, de ma már egy kicsit jobban éreztem magam. Folytatjuk tovább a tanulást, hogy egyre jobbak legyünk és mindent bele fogunk adni a szezon utolsó versenyén, a német GP-n.”

 

 

E3 összetett eredmények:

1 Steve Holcombe Beta 244 pont
2 CHRISTOPHE NAMBOTIN GASGAS 208 pont
3 DANNY MCCANNEY GASGAS 200 pont
4 Anthony Geslin Beta 158 pont
5 Romain Dumontier Yamaha 84 pont

 

E1 összetett eredmények:

1 Bradley Freeman Beta 246 pont
2 Jamie McCanney Yamaha 218 pont
3 ANTOINE BASSET GASGAS 190 pont
4 EEMIL POHJOLA GASGAS 131 pont
5 Manuel Monni Suzuki 103 pont