Kereső

Back
2018-10-16

Nambotin és McCanney megszerezték a GasGas-nak az E3 Világbajnokság második és harmadik helyét

Antoine Basset egy E1 harmadik helyezéssel járult hozzá ebben a szezonban a GasGas Enduro Factory Team sikereihez.

Danny McCanney kétszer is felállhatott az E3 dobogó második fokára a Rüdersdorfban megrendezett EnduroGP Világbajnokságon nyújtott remek teljesítménye után.

Csapattársa Christophe Nambotin a második napon megszerzett harmadik helyének köszönhetően, a második helyen végzett összetettben.

Ez a harmadik és második helyezés a legmagasabb kategóriákban újra visszajuttatta a GasGas-t az Enduro Világbajnokság élvonalába.
Emellett Antoine Basset a szezon utolsó fordulójának két 4. helyezésével bebiztosította az E1 kategória harmadik helyét. A finn versenyző, Eemil Pohjola két 5. hellyel zárta a szezont.

 

CHRISTOPHE NAMBOTIN

„A sebességem nem volt a legjobb a szezon utolsó GP-jén, annak ellenére, hogy jól éreztem a motort. A negyedik helyen végeztem szombaton és a harmadikon vasárnap. A legfontosabb, hogy megvan az E3 második helyezésünk a GasGas-nak és elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel. Megtiszteltetés volt Steve-vel [Holcombe] harcolni a győzelemért ebben a szezonban és gratulálnunk kell neki a bajnokságban elért eredményéért, mert nagyon erős volt ebben az évben.”

 

DANNY MCCANNEY

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült ilyen nagyszerűen befejeznem a szezont; egy jó versenyzéssel, ami kétszer is a dobogó második fokára juttatott Rüdersdorfban. Az az igazság, hogy nagyon jól éreztem magam ezen a hétvégén. Tegnap egy esés miatt majdnem 20 másodpercet veszítettem, de végül vissza tudtam küzdeni magam a második helyre. A második napon újra második lettem, így összetettben harmadikként végeztem a kategóriámban.”

 

ANTOINE BASSET

„Ezen a hétvégén nehezemre esett a versenyzés és ez megmutatkozott az időeredményeken. Megpróbáltam jobb időket elérni, de amikor erre koncentráltam, a szokásosnál is több hibát követtem el. Két 4. helyezést szereztem itt Németországban, és ez egy harmadik helyezést eredményezett összetettben az E1 Világbajnokságon, ami egy jó eredmény nekem és a GasGas-nak.”

 

EEMIL POHJOLA

„Tegnap jól éreztem a versenyt az új GasGas EC250-emmel és az 5. helyen végeztem. A mai egy nagyon kemény nap volt és kicsit tovább tartott, amíg elkaptam a ritmust. Ennek ellenére újra sikerült az 5. helyen beérnem és így megszereznem a 4. helyet az E1 Enduro Világbajnokságon.”

 

Enduro 1 eredmények:

1 Brad Freeman Beta 286 pont
2 Jamie McCanney Yamaha 252 pont
3 Antoine Basset GASGAS 218 pont
4 Eemil Pohjola GASGAS 155 pont
5 Davide Guarneri Honda 129 pont

 

Enduro 3 eredmények:

1 Steve Holcombe Beta 284 pont
2 Christophe Nambotin GASGAS 238 pont
3 Danny McCanney GASGAS 236 pont
4 Anthony Geslin Beta 188 pont
5 Romain Dumontier Yamaha 94 pont